1-2021-BELGISCHE-BEDRIJVEN.png1--2022-LOGO-LED-VER.png1-led-verlichting-eindhoven.jpg1--2023-2024-LICHTLI.pngWINKELVERLICHTING040-EVOLEO.pngLED-EINDHOVEN-NERGENS-GOEDK.pngWINKELVERLICHTING040-IP65-.pngWINKELVERLICHTING040-WEB-VO.pngWinkelverlichting040-30-50-.pngWINKELVERLICHTING040-WOLKE.pngLED-VERLICHTING-BELGIE-VOOR.png
 
  • (0) Totaal:€ 0,00
Uw winkelwagen is nog leeg

12 JAAR ERVARING IN LED VERLICHTING +++ LED VERLICHTING EINDHOVEN UITSLUITEND PROFESSIONELE KWALITEIT  ++++ EIGEN IMPORT ++++    ALTIJD AANTREKKELIJK IN PRIJS, SHOWROOM IN EINDHOVEN, TURNHOUTLAAN 3A, 5628RJ  EINDHOVEN ++++GROTE VOORRADEN ++++ 7000 m2 OPSLAG IN EINDHOVEN ++++ 12.000 m2 OPSLAG IN ROTTERDAM,  +++++ BIJZONDERE AANBIEDINGEN IN WINKELVERLICHTING.  30-40% GOEKOPER DAN WIE OOK ++++  TRACKRAILS, TRACKSPOTS, LED PANELEN, LED DOWNLIGHTERS, LED SPOTJES ETC.ETC. ++++ 1200 PRODUCTEN IN VOORRAAD.

Categorieën

Uw account

Led Spotjes Installatie
INSTALLATIE LED DIMMER

Led Spotjes Perfect dimbaar met Mi-Light Controller en Afstandbediening
U kunt tot 30 inbouwspotjes van 3.5 watt op deze dimmer installeren
U kunt tot 20 inbouwspotjes van 5.5 watt op deze dimmer installeren

INSTALLATIE  met LED CONTROLLER EN
AFSTANDSBEDIENING  DIMBARE FUNKTIE

 


Het vermogen van de LED dimmer is bepalend voor het aantal te dimmen LED lampen.
Een veelgebruikte vuistregel is dat 10% van het maximale vermogen van de dimmer benut kan worden
voor het aantal te dimmen lampen.

Voorbeeld: een dimmer heeft een vermogen van maximaal 300 watt.

Er zijn dan maximaal (10% van 300 watt = 30 watt) dus 6 LED lampen van ieder 5 watt aan te sluiten.1-10V is een van de laatste technieken om led verlichting goed te dimmen.
Als er meer elektronica op dezelfde groep van de verlichting is aangesloten dan dient u voor een 1-10V driver te kiezen.
Het dimmen wordt geregeld door de 1-10V draden die extra getrokken zijn.
De dimstabilisator dient parallel op de lichtbron en zo dicht mogelijk bij de lichtbron aangesloten te worden. De dimstabilisator kan met een 3-voudige lasklem geplaatst worden bij de verbinding met de lichtbron. U plaatst 1 draad aan de FASE kant en 1 draad aan de NUL kant.
Plaats het ene zwarte (willekeurige) draad van de dimstabilisator op de FASE draad van de lichtbron.
Plaats het andere zwarte (willekeurige) draad van de dimstabilisator op de NUL draad van de lichtbron.
Lengte aansluitdraad: 13 tot 14cm


Universeel

✓ Voorkomt knipperen/flikkeren in laagste en hoogste lichtniveau
✓ Vermindert fluctuaties/onrustig licht in ieder lichtniveau
✓ Verbetert dimbaarheid (verder terug dimmen)
✓ Voorkomt nagloeien van led lamp
✓ Geschikt voor alle dimbare led lampen (<5W p/stuk)
✓ Parallel op led lamp aansluiten

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de kwaliteit van dimbaarheid afhankelijk is van de led dimmer, de led lampen én het stroomnet.
1) De led dimmer dient vanaf een zo laag mogelijk wattage te werken en over goede afstelmogelijkheden (minimaal een MIN potmeter) te beschikken.
2) De led lampen dienen een uitstekend dimbare driver te hebben.
3) En het stroomnet dient zo min mogelijk vervuild te worden door andere apparaten op dezelfde groep, lekspanning of slechte kwaliteit/dunne bedrading.
Is uw licht nog steeds onstabiel, de dimbaarheid slecht of blijft uw led lamp nagloeien ondanks dat u aan bovenstaande voldoet? Of valt één van deze maatregelen in uw situatie niet op te lossen? Gebruik dan deze led dimstabilisator. Deze stabiliseert spanningsverschillen en voegt iets (0.5W) vermogen toe aan uw led lamp, waarmee de meeste problemen worden opgelost. Een uitgebreidere toelichting welke problemen wel/niet kunnen worden opgelost, leest u hieronder.
Wanneer dimstabilisator gebruiken?
De led dimstabilisator voorkomt knipperen (aan/uit) in laagste en hoogste lichtniveau, vermindert fluctuaties (harder/zachter/harder) in ieder lichtniveau, verbetert de dimbaarheid (verder terug dimmen) en voorkomt nagloeien van de led lamp (ondanks dat deze is uitgeschakeld).
Knipperende led lampen
Er zit een verschil in de manier van hoe led lampen knipperen of flikkeren. Gaan uw led lampen aan/uit (stroboscopisch effect) in de laagste of in de hoogste lichtstand (in combi met een led dimmer), maar blijven ze in de middenrange wel stabiel? Dan kunt u dit oplossen met de dimstabilisator.
Knipperen (aan/uit/aan/uit) uw led lampen in ieder lichtniveau, ongeacht de dimstand? Dan is uw led lamp waarschijnlijk niet dimbaar en heeft u deze toch proberen te dimmen. Of uw led lampen zijn misschien wel dimbaar, maar gebruikt u geen (of de verkeerde) led dimmer.
Flikkeren uw led lampen altijd maar op 1 stand, bijv. op 70% lichtstand? Dan betreft dit een probleem in (de driver van) de led lamp wat niet met een dimstabilisator opgelost kan worden.
Fluctuaties in het licht
Fluctueert of “danst” (harder/zachter/harder) het licht in ieder lichtniveau/iedere dimstand? Ook dan kunt u dit waarschijnlijk oplossen met de led dimstabilisator.
Check vooraf wel of u de juiste led dimmer heeft gekozen voor uw led lampen. Lees “Welke led dimmer heb ik nodig?” voor meer hulp of Bel/Mail ons! Tip: 90% van alle led lampen werkt op de dimtechniek fase afsnijding. Slechts 20% werkt op fase aansnijding. Of ga voor de iets duurdere universele led dimmer. Tevens staat op onze website bij iedere dimmer aangegeven voor welke merken led lampen deze wel/niet geschikt is. Heeft u EcoBright led lampen? Deze werken altijd op fase afsnijding.
Is het licht altijd op 1 dezelfde plek onrustig, bijv. altijd op 70% lichtstand? Dan zal de dimstabilisator dit waarschijnlijk niet kunnen oplossen, omdat dit een probleem in (de driver van) de led lamp betreft.
Dimbaarheid verbeteren
Wanneer er slechts 1 of 2 led lampen met een laag wattage (<5W per stuk) op de led dimmer zijn aangesloten, kunt u de dimbaarheid verbeteren door een stabilisator op de led lamp(en) aan te sluiten. Hiermee kunt u verder terug dimmen en blijft het licht stabiel.
Nagloeiende led lampen
Het nagloeien van een led kan voorkomen wanneer de led lamp met een led dimmer of enkelpolige schakelaar is uitgeschakeld. Een led dimmer of enkelpolige schakelaar sluiten namelijk niet voor 100% de stroomtoevoer af, waardoor er nog een minimale spanning wordt doorgegeven aan de lamp. Net genoeg om de lamp te laten gloeien. Een tweepolige schakelaar (meest voorkomend) sluit de stroomtoevoer wel volledig af en kan de led lamp dus niet laten nagloeien.
Wanneer u geen last heeft van knipperende of nagloeiende led lampen is het niet nodig om deze dimstabilisator aan te schaffen. Overigens kan het nooit kwaad om een dimstabilisator op een led lamp aan te sluiten, om eventuele problemen met fluctuaties uit voorzorg te voorkomen.
Geschikt voor led lampen met laag vermogen (1 tot 5W per lamp).
Verbruik stabilisator: 0.5W
Hoe veel dimstabilisators nodig?
Heeft u uw led lampen parallel aangesloten? Dan sluit u één dimstabilisator per lamp aan.
Heeft u uw led lampen in serie aangesloten? Dan sluit u in ieder geval op de eerste lamp een dimstabilisator aan. Eventueel bij de opvolgende lamp(en) ook indien het probleem nog niet is verholpen.
Let op: Het heeft altijd de voorkeur om led lampen parallel aan te sluiten. Dit voor een betere dimbaarheid en zodat alle lampen tegelijk inschakelen.